| |     latinica | english  
Насловна
ПРИКУПЉАЊЕ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ ЗА НАСТРАДАЛЕ У ПОПЛАВАМА ШИРОМ СРБИЈЕ

(За холандски кликните ОВДЕ)

 

 

Поштовани грађани,

Обавештавамо вас да је у Холандији у току велика акција прикупљања хуманитарне помоћи за настрадале у поплавама широм Србије.

Имајући у виду да следе детаљне информације о свим начинима прикупљања хуманитарне помоћи, уплатама у новцу и донацијама у роби, начинима паковања и отпремања у Р.Србију, желимо КАО НАЈВАЖНИЈЕ ДА ИСТАКНЕМО:

1. Новчана средства можете уплатити на посебан рачун Амбасаде Републике Србије у Хагу, отворен искључиво за помоћ жртвама поплава, са кога се средства трансферишу директно на рачун Владе Р.Србије отворен у ове сврхе, али без плаћања банкарских такси за трансфер новца ван ЕУ. На овај начин нико од донатора није изложен никаквим  додатним трошковима приликом уплате.


Број рачуна: 0319824969
IBAN: NL29DEUT0319824969
BIC: DEUTNL2N

Власник рачуна:
Embassy of the Republic of Serbia
Burgemeester van Karnebeeklaan 19,
2585 BA Den Haag

2. У Амбасади Р.Србије у Хагу прикупља се хуманитарна помоћ у роби, Burgemeester van Karnebeeklaan 19, 2585 BA Den Haag, tel. 070 36 32 302. У сарадњи са компанијом „Air Serbia“, до сада смо доставили 12 тона помоћи прикупљене у Амбасади и настављамо даље.

  

С обзиром да због авионског превоза сва помоћ мора да буде сортирана и спакована у складу са инструкцијама ове компаније (прецизна упутства су постављена у наставку), апелујемо да онај ко је у могућности помоћ сортира и спакује на наведени начин.

Скрећемо пажњу и на апел Црвеног крста Србије да се тренутно не упућује помоћ у одећи, јер су приоритети друге врсте потрепштина и за одећу више нема ни довољног магацинског простора у ЦК Србије. Молимо имајте ово у виду приликом ваших донација.

Такође, свака помоћ у виду чврстих картонских кутија И РУКУ КОЈЕ БИ БИЛЕ СПРЕМНЕ ДА ПОМОГНУ У ПАКОВАЊУ је више него добродошла. Јавите нам се на телефон Амбасаде.

3. Захваљујући авиокомпанији Air Serbia, помоћ се бесплатно транспортује авионима ове компаније.

4. У циљу што брже отпреме прикупљене помоћи, молимо да се јавите Амбасади уколико сте у могућности да, као свој допринос овој акцији, обезбедите бесплатан превоз прикупљене помоћи камионима (шлеперима).

СЛЕДЕ ДЕТАЉНА УПУТСТВА О СВИМ НАЧИНИМА ПРИКУПЉАЊА ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ - УПЛАТАМА У НОВЦУ И ДОНАЦИЈАМА У РОБИ, НАЧИНИМА ПАКОВАЊА И ОТПРЕМАЊА ПОМОЋИ У Р.СРБИЈУ

I УПЛАТА НОВЧАНЕ ПОМОЋИ

Скрећемо пажњу да је уплата новчане помоћи у овом тренутку најбржи и најефикаснији  вид помоћи.

Новчана помоћ се може уплатити на више начина:

1. Као што смо већ посебно истакли, Амбасада Републике Србије у Хагу је отворила посебан рачун у Холандији за помоћ угроженима од поплава, са кога ће средства бити трансферисана  директно на рачун Владе Републике Србије отворен у ову сврху, без плаћања банкарских такси за трансфер новца ван ЕУ.

1.а) У Амбасади Р.Србије у хагу можете донирати финансијска средства и у готовини.

Постоје и други начини уплате новчане помоћи, а то су:

2. Сви који желе да изврше директну уплату на наведени рачун Владе Републике Србије, отворен за помоћ угроженима од поплава, неопходне информације могу пронаћи ОВДЕ.

3. Уплата новчане помоћи могућа је и путем PayPal сервиса на floodrelief@gov.rs. Рaчун припaдa Амбасади Републике Србиje у Брисeлу, oдaклe сe нoвaц такође дирeктнo прeбaцуje нa наведени рaчун Влaдe Рeпубликe Србиje. Инструкције за уплату

4. Обавештавамо и да је Црвени крст Холандије отворио посебан жиро рачун под бројем 6251 за уплату новчане помоћи настрадалима од поплава у Р.Србији и Босни и Херцеговини.

5. Црвени крст Холандије је отворио и СМС линију, хуманитарни број 4333 за слање помоћи за Р.Србију и Босну и Херцеговину. Вредност сваке поруке је 2 ЕУР.
 

II ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ У РОБИ

Хуманитарна помоћ у роби се тренутно прикупља на следећим локацијама:

1. Амбасада Србије у Хагу, Burgemeester van Karnebeeklaan 19, 2585 BA Den Haag, tel. 070 36 32 302;

2. Црква Светог Николе у Зандаму, Stationstraat 13, 1506 DA Zaandam; сваким радним даном од 18,00 до 22,00 и недељом од 10,00 до 20,00; тел. 06/546-81-310 (Рада Лазић);

3. Парохија Свете Тројице у Ротердаму, Lede 121, 3075 HH Rotterdam, среда (19.00-21.00) и недеља (09,00-14,00); тел 06/482-63-978 (Александра);

4. Парохија Светог Саве у Нијмехену, Dobbelmannweg 3, 6531 KT Nijmegen; сваког дана од 14,00 до 18,00; тел. 06/452-82-618 (Горан Живановић);

5. Парохија Рођењa Пресвете Богородице у Емену, Midennweg OZ 5, 7881 XG Emer-Compascuum, термини по договору;

6. Бреда - SiDra vof Goeseelsstraat 9, 4817 MV Breda; термини по договору; 06/288-82-336 (Јелена Василић-Милисављевић);

7. Утрехт - Draaiweg 44; 06/497-35-511 (Јелена Вулевић) и 06/49-80-61-79 (Милена Бабовић)

 

АЖУРИРАНИ СПИСАК НАЈНЕОПХОДНИЈЕ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ који су сачинили Сектор за ванредне ситуације МУП Р. Србије, Министарство пољопривреде и заштите животне средине и Црвени крст Србије можете наћи ОВДЕ.

Прикупљену помоћ је неопходно сортирати по врсти. Такође, Министарство пољопривреде Р.Србије је обавестило да је, у циљу бржег обављања фитосанитарне инспекције на граничним прелазима приликом слања хуманитарне помоћи у храну, неопходно одвојено паковати храну биљног и одвојено храну животињског порекла и одвојено прецизирати њихову тежину.

Ради што брже припреме за слање, молимо да, уколико сте у могућности, сву помоћ достављате упаковану у кутије са спецификацијом робе (нпр. храна, вода, хигијена, пелене итд.).

Црвени крст апелује да се за сада не доставља одећа, јер су приоритети друге врсте потрепштина и за одећу више нема ни довољног магацинског простора у ЦК Србије. Молимо имајте ово у виду приликом ваших донација.
 

ДОНАЦИЈЕ ЛЕКОВА И МЕДИЦИНСКИХ СРЕДСТАВА

Министарство здравља обавештава да се не могу прихватати донације од физичких лица у виду лекова и медицинских средстава које лично доносе, а ради заштите здравља пацијената, јер није познато на који начин су лекови набављани и у којим условима су чувани.

Сва правна и физичка лица, која желе да донирају лекове, медицинска и друга средства која су регистрована у Републици Србији, могу преко произвођача или велепродаја да изврше донацију централној апотеци Клиничког центра Србије, која даље врши расподелу. У случају донације нерегистрованих лекова, увоз донације врши се на основу одобрења Агенције за лекове и медицинска средства Србије.

Списак најнеопходнијих лекова и медицинских средстава, као и одговарајуће информације с тим у вези, можете наћи у Упутству потенцијалним донаторима лекова, медицинских и других средстава, које је објавило ово Министарство.

Уз љубазну помоћ доктора у Холандији, пријатеља ове Амбасаде, успели смо да дођемо до података који су то лекови у Холандији који одговарају лековима са списка на српском и такав Списак лекова који се могу пронаћи у холандским апотекама можете преузети ОВДЕ.

Скрећемо пажњу свима онима који су у могућности да преко произвођача и велепродаја обезбеде донације лекова, да је неопходно припремити спецификацију која садржи генеричко и комерцијално име лека, фармацеутски облик, јачину или концентрацију, земљу порекла, произвођача, тачне количине и рокове трајања (не прихватају се лекови којима рок трајања истиче за мање од 6 месеци), а како би надлежни органи у Р.Србији могли да утврде да ли је одређени лек регистрован у Р.Србији или не, од чега зависе и увозне процедуре. Што се медицинских средстава тиче, потребна су њихова тачна имена и имена произвођача. Све додатне информације налазе се у горе наведеном Упутству Министарства здравља.

III ПРЕВОЗ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ У СРБИЈУ

Управа царина предузела је све мере да не долази до задржавања хуманитарне помоћи и максимално је поједноставила процедуру.

1. СПЕЦИФИКАЦИЈА

Кaкo би се процедура убрзала, неопходно је сачинити што је могуће детаљнију спецификацију робе која се превози. То ће олакшати поступак пријављивања на граничним прелазима, као и идентификацију робе за коју је потребна сагласност неке инпекцијске службе. На спецификацији је потребно нагласити и ко шаље и ко прима хуманитарну помоћ, што убрзава обраду царинског документа по коме се та роба упућује са граничног прелаза до одредишта. Уколико нема никаквих података, роба ће бити упућена на Царински терминал у Београду. Више информација можете наћи на веб сајту Управе царина.

2. ПОТВРДА АМБАСАДЕ О ХУМАНИТАРНОЈ ПОМОЋИ

За сваки превоз хуманитарне помоћи, Амбасада издаје Потврду о транспорту хуманитарне помоћи, које превозници треба да презентују царинским органима ради што бржег преласка границе.

3. ОБАВЕШТАВАЊЕ НАДЛЕЖНИХ ОРГАНА ОД СТРАНЕ АМБАСАДЕ О КРЕТАЊУ ПОМОЋИ ИЗ ХОЛАНДИЈЕ

У циљу олакшавања царинских процедура, чим добије обавештење од донатора о тачном поласку хуманитарне помоћи из Холандије, Амбасада обавештава надлежне органе у Р.Србији о следећим подацима: пошиљалац, прималац, врста, количина, вредност, врста превоза и подаци о превозном средству те орјентационо место и време преласка границе. Уз наше обавештавање и Потврду у хуманитарној помоћи, овој испоруци се даје приоритет и брже се завршавају царинске процедуре.

4. ТРАНСПОРТ ПОМОЋИ КАМИОНИМА

Управа царине Р.Србије је обавестила да хуманитарне пошиљке треба да се упућују на граничне испоставе Републике Србије које се баве робним прометом (нпр. у случају Царинарнице Суботица то је ГП Хоргош (на ГП Келебија не постоји фитосанитарна служба). Више информација можете наћи на веб сајту Управе царина.

Надлежни органи Републике Хрватске су обавестили да све пошиљке хуманитарне помоћи за Р.Србију и БиХ имају приоритетно поступање и да пошиљке за Р.Србију треба да се упућују на гранични прелаз Бајаково, јер је отворен 24 сата за превоз свих врста робе и на њему су све инспекцијске службе (пошиљке за БиХ упућују се на гранични прелаз Стара Градишка). Апелују такође да Амбасаде најаве долазак хуманитарне помоћи. Више информација о процедури отпремања хуманитарне помоћи из ЕУ ка Р.Србији на сајту Управе царина Р.Хрватске можете преузети ОВДЕ

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Р.Србије је обавестило да је превоз хуманитарне помоћи за поплављена подручја изузет из режима мултилатералних и билатералних дозвола и да ће се возила која превозе помоћ у Р.Србију пропуштати без међународних дозвола и по убрзаном поступку.

Јавно предузеће „Путеви Србије" донело је одлуку да су возила којима се превози хуманитарна помоћ у Р.Србију ослобођена плаћања путарина на ауто-путевима у Р.Србији, уколико на наплатним рампама презентују Потврду о хуманитарној помоћи, издату од Амбасаде Р. Србије.

Хрватске аутоцесте ослободиле су, такође, плаћања путарине возила која преносе хуманитарну помоћ за угрожена подручја у Хрватској, БиХ и Србији. Због евиденције бесплатних пролазака, потребно је доставити назив организације или име и презиме, регистарску ознаку и тип возила, као и податке о улазној и излазној наплатној рампи на мејл: info@hac-onc.hr.

 

5. ТРАНСПОРТ ПОМОЋИ АВИОНИМА АВИОКОМПАНИЈЕ “AIR SERBIA”

Авиокомпанија "Air Serbia" је ставила на располагање Црвеном крсту Србије и Министарству спољних послова авионе у редовном авио саобраћају за потребе транспорта хуманитарне помоћи из иностранства угроженим подручјима у Републици Србији.

При превозу прикупљене хуманитарне помоћи на овај начин, важно је да ступите у контакт са Амбасадом Републике Србије у Хагу.

Скрећемо пажњу да је овај вид транспорта, захваљујући авиокомпанији "Air Serbia" бесплатан, али да је неопходно да, у складу са захтевом авиокомпаније, шпедитера и царине, пошиљка буде прописно спакована за авиопревоз:

1. Пошиљка не сме да садржи никакве опасне материје и кварљиву храну (батерије и електронски уређаји који у себи имају батерије не могу се превозити на овај начин, као ни дезинфекциона средства ни производи који садрже алкохол, ацетон и друге опасне материје или су под притиском).

2. Кутије треба да буду довољно чврсте, а максималне димензије и тежина сваке кутије су 120x100x110 cm и 150 kg. Сугеришу се мање кутије како би што више могло да се упакује у авион.

3. На свакој кутији треба да буде ознака Humanitarian Aid Serbia + пошиљалац + прималац (Црвени крст Србије, односно Министарство здравља Србије у случају лекова).

4. На свакој кутији треба да буде налепљена и ознака на којој ће писати број генералне спецификације/2014-број кутије (нпр. прва кутија носи 1/2014-1, друга кутија 1/2014-2 итд.) + врста помоћи (храна/food, вода/water и сл. – ове врсте помоћи не смеју да буду међусобно помешане) + процењена вредност (у загради назнака For Custom purposes only. No comercial value.) + количина (у комадима, паковањима или тежини).

ОВДЕ можете преузети, одштампати и залепити на кутије наведене налепнице.

5. Уз целокупну пошиљку треба да приложите генералну спецификацију у 2 примерка, односно списак ствари на коме је и број кутија и процењена вредност (погледајте горе наведене информације о изради спецификације и о Потврди Амбасаде). Имајући у виду да су и ознаке на кутијама на енглеском језику, и генерална спецификација која се предаје холандској царини требала би да буде на енглеском језику. Царина захтева навођење процењене вредности иако никакве таксе неће бити наплаћиване.

6. Амбасада ће на основу наведене спецификације издавати Потврду о транспорту хуманитарне помоћи, која ће се заједно са спецификацијом предавати шпедитеру на аеродрому Shiphol.

7. Пошиљке се испоручују под назнаком “Humanitarian Aid Serbia”, од понедељка до петка између 07.00 и 20.00 часова на адресу:

IWS c/o Lift Freight Services
Shannonweg 1
1118 LA Schiphol Airport
The Netherlands

Још једном скрећемо пажњу да је и поред свих ових информација, неопходно да се најпре јавите Амбасади.

6. ТРАНСПОРТ ПОМОЋИ АУТОБУСИМА СП ЛАСТА

СП ЛАСТА је обавестило све своје представнике на међународним линијама да су у обавези да прихвате хуманитарне пошиљке, уколико поседују документацију неопходну за царинску контролу. Представник СП ЛАСТА у Холандији Јагода Шиканић + 31 65 3942 606.
 

IV НАБАВКА ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ НА ТРЖИШТУ СРБИЈЕ

1. Донатори који желе да хуманитарну помоћ набаве на тржишту Р.Србије могу да се обрате следећим контакт особама у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Р.Србије, који ће их упутити на произвођаче и дистрибутере који у том тренутку располажу потребним артиклима:

- Жељко Ракић (zeljko.rakic@mtt.gov.rs)
- Весна Новаковић (vesna.novakovic@mtt.gov.rs)
Контакт телефони: + 381 11 3619691, 3621690, 3620385, 3610273.

2. ОВДЕ можете преузети списак трговаца, увозника беби опреме и хране и апотека, уколико желите да ову врсту хуманитарне помоћи набавите на тржишту Р.Србије.
 

* * * * *
 

Амбасада Републике Србије редовно ажурира сва обавештења, у складу са званичним информацијама које добија од надлежних органа Републике Србије.

Додатне информације о поплавама на сајту Министарства спољних послова можете да пратите ОВДЕ.

Амбасада се топло захваљује свим грађанима Србије, као и грађанима Холандије, на солидарности и хуманости коју су до сада показали у овој тешкој ситуацији.

 


 

 

   APPEL VOOR HUMANITAIRE HULP VOOR SLACHTOFFERS VAN OVERSTROMINGEN

Serviё is overtroffen met de zwaarste ovestromingen  ooit, die te  vergelijken zijn met de Nederlandse watersnood ramp uit recente geschidenis.

Volgens de berichtgeving uit Serviё tot nu toe is 30.873 personen geёvacueerd, waarvan  uit Obrenovac ( stadje 30 km van Belgrado)13.603  waar de situatie is ergste tot nu toe, volgens de Ministerie van Binnenlandse zaken Serviё.

Geachte burgers
Hierbij willen we u informeren over de grote inzamelingsactie van de  humantaire hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Serviё.

FINANCIELLE BIJDRAGEN

1. Ambassade van Republiek Serviё opent een aparte rekening in Nederland voor de financielle bijdragen met de doel om alle individuele betalingen vrij te stellen  van transfer kosten  voor de transacties buiten EU en  deze betalingen zullen  rechtstreeks doorgestuurd worden naar de rekening van de Regering van Republiek Serviё.

Rekenningnummer: 0319824969
IBAN: NL29DEUT0319824969
BIC: DEUTNL2N

Rekeninghouder:
Embassy of the Republic of Serbia
Burgemeester van Karnebeeklaan 19,
2585 BA Den Haag

2. Voor degene die een financielle bijdrage direct willen doen via de rekening van de Regering van Republiek Serviё. Volg de instructies voor de betalingen.

3. De betalingen  voor de humanitaire hulp  zijn ook mogelijk via Pay Pal service, van diplomatieke vertegenwoordiging van Serviё in Brussel. Alle betalingen via deze rekening worden rechtstreeks doorgestuurd na da rekening van Regering van Republiek Serviё voor de hulp aan de slachtoffers van de overstromingen. Zie hier.

4. Nederlandse Rode Kruis opent de giro 6251 voor de slachtoffers overstromingen Serviё en Bosniё.

HUMANITAIRE GOEDEREN

Inazameling van de noodzakelijke goderen zijn op volgende locaties:

1. Ambassade van Republiek Serviё in Den Haag, Burgemeester van Karnebeeklaan 19, 2585 BA Den Haag, tel: 070 – 3632 302.

2. St. Nicola kerk in Zaandam, Stationsstraat 13, 1506 DA Zaandam; iedere werkdag van 18:00 tot 22:00 uur en zondag van 10:00 tot 20:00 uur; Tel: 06-54681310 (Rada Lazic).

3. Parohie van Heilige Drieëenheid in Rotterdam, Lede 121, 3075 HH Rotterdam; woensdag (4 Jun 2014) van 19.00 tot 21.00 uur en zondag (8 Jun 2014) van 09:00 tot 14:00 uur; Tel.06-48263978 (Aleksandra).

4. Parohie St. Sava in Nijmegen, Dobbelmannweg 3, 6531 KT Nijmegen; ieder werkdag vanaf 14:00 tot 18:00; Tel: 06-45282618 (Goran Zivkovic).

5. Parohie van Geboorte van Moeder Gods Emmen, Midennweg OZ 5, 7881 XG Emer-Compascuum;

6. Breda - SiDra vof Goeseelsstraat 9, 4817 MV Breda; Tel: 06-34766407 (Eva Kovačević – Ilinčić) en 06-28882336 (Jelena Vasilić-Milisavljević).

Volgens de actuelle info van de Servische Rode Kruis dringend zijn nodig:

• Matrassen
• Dekbedden, dekens
• Dekbedovertrekken
• Stretchbedden
• Verzorgingsmiddelen ( zeep, toiletpapier, keuekenpapier, maandverbanden, tandenborstels, tandpasta`s etc.)
• Baby luiers en incontientie luiers
• Kaplaarzen
• Ontsmettingsmiddelen
• Water
• Voedsel in blik

We stellen voor om alle nodige goederen op  juiste soort te sorteren.

MEDICIJNEN EN MEDISCHE GODEREN DONEREN

Ministerie van Gezondheid van Serviё stelt voor dat giften en donacies in medicijnen en medische goderen  die individueel worden  gebracht worden niet geaccepteerd vanwege de ondudelijkheid van hun oorsprong  en manier van bewaren.
Alle rechtspersoonen en publieke organen die willen medicijenen of andere nodige medische goederen geregistreerd  in Republiek Serviё doneren, kunnen  via de groothandels of fabrikanten donaties doen aan de Centrale Apotheek van  de Klinisch Centrum Serviё, die verder  doet de distributie van de  humanitaire goederen. Indien is er sprake van  niet geregistreerde medicijnen voor de invoer van deze donaties is er een vergunning van de Agentschap voor de medicijenen en medische goderen Serviё nodig.
Alle info en de lijst van de nodige goederen kunt u vinden in de Instructie voor de potentiёle donateurs van medicijnen, medische en andere goederen van Ministerie van Gezondheid Serviё.

TRANSPORT VAN HUMANITAIRE HULP NAAR SERVIЁ

Ambassade van Republiek Serviё zal de certificaten voor de  transport van de humanitaire hulp naar Serviё verlenen zodat de vervoerders kunnen dat aan de douane presenteren voor de snelle grensovergang.
Servische Douane heeft alle maatregelen genomen om onnodige vertraging van humanitaire hulp te voorkomen, heeft het procedure maximaal vereenvoudigd. Vanwege een snelle procedure is  er een gedetaillerde specificatie van goederen nodig. Dat vereenvoudigt de aanmeldingsprocedure aan de grensovergangen, maar ook identificatie van de goederen waarvoor is  een toestemming  van bepaalde inspectie verreist. Op de specificatie is noodzaakelijk te melden wie is de zender en wie  is de ontvanger van de humanitaire hulp, wat heeft als gevolg dat Douane rechtstreeks de goederen naar de plaats van de bestemming stuurt. Indien deze gegevens ontbreken, deze goederen zullen gestuurd worden naar de Teminaal van de Douane in Belgrado. Meer daarover op de website van Servische Douane.

Overheidsbedrijf “Putevi Srbije” heeft besluit genomen dat alle voertuigen die humanitaire hulp vervoeren zijn vrijgesteld van tolheffingen op de Servische autosnelwegen onder de voorwaarde dat ze in bezit zijn van een certificaat van Diplomatiek-consulaire vertegenwoordiging van Republiek Servie over de humanitaire hulpgoederen.

TRANSPORT MET VRACHTAUTOS

Humanitaire zendingen  dient gestuurd te zijne  naar de grens posten  van Republiek Servie die bevoegd zijn voor de handel (bv. voor Douane in Subotica bevoegd zijn grensposten Horgos en Kelebija. Meer info daarover op de website van Douane Servie.

TRANSPORT VAN DE HUMANITAIRE HULP MET DE “AIR SERBIA” VLUCHTEN

Luchtvaarmaatschappij Air Serbia heeft de reguliere vluchten ter beschikking gesteld aan de Rode Kruis van Serviё en Ministerie van Buitenlandse zaken Serviё voor de transport van noodhulp goederen van uit buitenland naar  Republiek Serviё.

Voor de transport van de ingezamelde humanitaire hulp dient u contact op te nemen met de Ambassade van Republiek Serviё in Den Haag.

Volgens de verzoek van de Luctvaartmaatschappij en de expediteurs verzoeken we u dat alle zendigen op juiste manier worden  ingepakt. Dozen moeten genoeg stevig zijn met de volgende aanduiding: Humanitarian Aid Serbia + zender+ ontvanger (Rode Kruis Serviё, of Ministerie van Gezondheid Serviё indien de zending medicijnen bevat) + soort van goederen (voedsel, water etc, soorten van goederen kunnen niet door elkaar gemengd worden!)

Zendingen mogen geen gevaarlijke stoffen of voedsel die kan bederven bevatten (accu baterijen en elektroniche apparaten die acuus gebruiken kunnen niet op deze manier gezonden worden, noch ontsmettingsmiddelen op basis van alchohol, aceton en andere schadelijke stoffen of die onder de druk staan).

Dozen moeten van de volgende dimenzies zijn: 120x100x110cm en niet zwaarder dan 150 kg. Bij voorkeur kleinere dozen om makkelijker en meer ladingen te kunnen maken.

Zendingen met de aanduiding “Humanitarian Aid Serbia”kunt u leveren vanaf maandag tot vrijdag tussen 07.00 tot 20.00 op de volgende adres:
IWS c/o Lift Freight Services
Shannonweg 1
1118 LA Schiphol Airport
The Netherlands

Belangrijk! Voordat u met de zendigen begint graag contact opnemen met de Ambassade.

* * * * *

Ambassade van Republiek Serviё  met regelmaat bijwerkt alle info dat ze officiёel ontvangt van  autoriteiten van Republiek Serviё.
 

Hartelijk dank aan alle burgers van Serviё en Nederland die hebben zich solidair en humanitair opgesteld in deze moeilijke situatie.
 


Верзија за штампу
Вести
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 25 ГОДИНА НАТО АГРЕСИЈЕ НА СРЈ
ПРИКАЗИВАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА „33 АНЂЕЛА“
КОКТЕЛ ЗА ДИЈАСПОРУ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СПЦ У ХОЛАНДИЈИ
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
СРПСКИ ФИЛМ „ХЕРОЈИ РАДНИЧКЕ КЛАСЕ“ У ХОЛАНДИЈИ
ИЗЛОЖБА ПОСВЕЋЕНА СРПСКИМ ВОЈНИЦИМА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА КОЈИ СУ ПРЕМИНУЛИ У ХОЛАНДИЈИ
ЦЕРЕМОНИЈА ОБЕЛЕЖАВАЊА 30 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА СПЦ „СВЕТИ САВА“ У НАЈМЕГЕНУ
ПАРАСТОС ПОВОДОМ ПОСТАВЉАЊА КРСТОВА НА МЕМОРИЈАЛУ У ГАРДЕРЕНУ
ОТВОРЕНА КЊИГА ЖАЛОСТИ ПОВОДОМ ТРАГИЧНОГ ДОГАЂАЈА У ОШ "ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР" У БЕОГРАДУ
ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНА ПРЕДСТАВНИШТВА Р. СРБИЈЕ ПОЧЕЛА СУ ДА ИЗДАЈУ ПАРАМЕТРЕ ЗА ЕЛЕКТРОНСКУ ИДЕНТИФИКАЦИЈУ
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СВЕТОГ САВЕ У КРАЉЕВИНИ ХОЛАНДИЈИ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ
ПОПИС СТАНОВНИШТВА, ДОМАЋИНСТАВА И СТАНОВА У ПЕРИОДУ ОД 1. ДО 31. ОКТОБРА 2022. ГОДИНЕ
ПАРАСТОС СРПСКИМ ВОЈНИЦИМА ПРЕМИНУЛИМ У КРАЉЕВИНИ ХОЛАНДИЈИ ТОКОМ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА
УКИДАЊЕ МЕРА ЗА УЛАЗАК ДРЖАВЉАНА Р. СРБИЈЕ У К. ХОЛАНДИЈУ
ПРОСЛАВА ДАНА СРСПКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ
УЧЕШЋЕ КУД "ТАМО ДАЛЕКО" НА ФЕСТИВАЛУ АМБАСАДА У ХАГУ
ВИДОВДАНСКИ САБОР
Крос РТС у Дордрехту
Председник Вучић положио заклетву
Председник Вучић на годишњем састанку Светског економског форума
Селаковић: Србија активно укључена у сузбијање тероризма, радикализма и екстремизма
Парастос жртвама НАТО бомбардовања 1999. године
Селаковић разговарао са шефом Делегације ЕУ и амбасадорима држава чланица ЕУ
Пријављивање за гласање у иностранству до 12. марта
Вучић: Славећи Сретење шаљемо поруку да желимо слободну, јаку и модерну Србију
Београд добија Центар за четврту индустријску револуцију
Селаковић честитао именовање новом министру иностраних послова Холандије
Отварање Кластера 4 важна прекретница за Србију
РЕФЕРЕНДУМ: ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ
Селаковић разговарао са председником и главним тужиоцем Међународног резидуалног механизма за кривичне судове
Селаковић: Потврдили смо у Холандији имиџ Србије као економског лидера региона
Селаковић у Холандији: Србија урадила много на пољу реформи, очекујемо да се то вреднује
Селаковић разговарао са Жиофреом и амбасадорима ЕУ
Србија очекује подршку за отварање кластера до краја године
Обележавање Дана примирја у Првом светском рату
Важна улога Унеска за очување српске баштине на Космету
Србија опредељена за даље јачање билатералних односа са Холандијом
Обраћање председника Републике Србије на конференцији Уједињених нација о климатским променама COP26 одржаној у Глазгову
Континуирана комуникација Србије са ЕУ о даљим реформама
Селаковић пред СБУН: Дијалог и примена постигнутих договора једини прави пут за решавање отворених питања
Састанак на високом нивоу посвећен обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних земаља
Комеморација српским војницима у Гардерену
Потенцијал за повећање холандских инвестиција у Србији
Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Председник Вучић присуствовао церемонији обележавања почетка радова на модернизацији и рехабилитацији пруге Ниш-Брестовац
Телефонски разговор председника Вучића са генералним секретаром НАТО
Селаковић у Њујорку са 28 шефова дипломатије о економским успесима Србије и ситуацији на КиМ
Приштина озбиљно угрозила мир и регионалну стабилност
Председница Владе Брнабић на Глобалном Ковид-19 самиту у организацији Беле куће
Премијера документарног филма о фолклорној традицији бивше Југославије
Састанак са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА
ОТВОРЕНА СРПСКА ДОПУНСКА ШКОЛА У РОТЕРДАМУ
Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ НАЦИОНАЛНИХ ПРИЗНАЊА ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС, РЕЗУЛТАТЕ И ЗАСЛУГЕ У ОБЛАСТИ ОСТВАРИВАЊА САРАДЊЕ И ЈАЧАЊА ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ, КАО И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Председник Вучић: Одлучили смо - наш циљ је ЕУ, али је Кина важан партнер
Србија остварила велики успех у области дигитализације
Председник Вучић учествовао на конференцији „Мини Шенген“
Крос РТС у Ротердаму
Организовање допунске наставе српског језика у Холандији
Обраћање председника Републике Србије на седници Савета безбедности Уједињених нација
Министар Селаковић представио нову услугу „е-Конзулат“
Вучић: Европу сматрамо нашом кућом
Селаковић честитао Дан Европе Жозепу Борелу
Вакцинација држављана Србије из дијаспоре 15. маја у Београду
Радно време Амбасаде током предстојећих празника
Председник Вучић се састао путем видео линка са представницима делегације ММФ
Састанак са регионалним директором Светске здравствене организације за Европу
СЗО оценила импресивним процес имунизације у Србији
Селаковић: Приштина истрајава у кампањи мржње према српском народу
Селаковић: Политички екстремизам Албанаца на КиМ све јачи
On-line апликација за подношење захтева за издавање виза Д
Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Холандије
Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији
Обележавање Дана сећања на 17. март 2004. године - Погром на Косову и Метохији
Састанак са шефом Делегације Европске уније
Република Србија у Месецу Франкофоније
Селаковић: Борба против свих облика криминала приоритет Владе Србије
Митрополит загребачко-љубљански Порфирије изабран за Патријарха српског
Селаковић примио амбасадора Холандије у опроштајну посету
Опроштајна посета амбасадора Краљевине Холандије
Вучић: Србија спремна за дијалог о КиМ, али неће бити понижавана
Холандија важан економски партнер и инвеститор
Састанак са шефом Делегације Европске уније у Србији
Селаковић и Гујон честитали Савиндан
Селаковић за Политику: Година подмлађивања српске дипломатије
Конкурс за суфинансирање проjеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2021. години
Tекст о српским војницима преминулим у Холандији након Првог светског рата
Вучић: Србија по расту прва у Европи
Сваки Србин у дијаспори потенцијални лобиста
Селаковић: Ове године нови амбасадори, али циљеви исти
Новогодишња честитка Министарства спољних послова Републике Србије
Вучић: Србија остаје на курсу победничке политике стабилности
Председница Владе Србије прва европска премијерка која је примила антиковид вакцину
САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Брнабић и Борељ: Политички и економски аспекти преговора
Селаковић: Пуноправно чланство у ЕУ остаје приоритет нове Владе
Јоксимовић и Рот о преговорима Србије и новој методологији
САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Министар Селаковић учествовао на Светској конференцији о слободи медија
Десета конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону
Састанак са амбасадорима земаља чланица ЕУ акредитованих у Србији и шефом Делегације ЕУ
Обележавање 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату
Отварање почасног конзулата Републике Србије у Амстердаму
Ратификација Хашке конвенције о међународном остваривању издржавања деце и других чланова породица
Комеморација српским војницима у Гардерену
Хашка конвенција о међународном остваривању издржавања деце и других чланова породица
Режим уласка српских држављана у Холандију
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очуванју и јачанју веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Поновљени конкурси Министарства спољних послова, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Престанак важења Одлуке о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију
Избори за народне посланике – лажни сајт за пријављивање
Конзуларно одељење - рад са странкама
Избори за народне посланике – наставак спровођења изборних радњи
ЕВИДЕНТИРАЊЕ ГРАЂАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ– ОБАВЕШТЕЊЕ
ПРИЈАВА ИЗГУБЉЕНОГ ПАСОША РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ– ОБАВЕШТЕЊЕ
ПРЕКИДАЊЕ РАДЊИ У СПРОВОЂЕЊУ ИЗБОРА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ
КОРОНА ВИРУС: ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ
ПРЕПОРУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ОГРАНИЧЕЊЕ ПРИЈЕМА ЗАХТЕВА ЗА ВИЗЕ - ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
КОРОНА ВИРУС: РАДНО ВРЕМЕ КОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ РС У ХАГУ
ИЗБОРИ ЗА ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 26. АПРИЛ 2020. године
Пријем поводом Дана државности Републике Србије, 18. фебруар 2020. године
Дан државности Републике Србије - радно време Амбасаде
Предаја акредитивних писама амбасадора Ксеније Миленковић генералном директору Организације за забрану хемијског оружја
Предаја акредитивних писама амбасадора Ксеније Миленковић краљу Вилем-Александру
Конкурси Министарства спољних послова, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Радно време Амбасаде за време празника
Народна банка Србије – Финансијски водич за повратнике
Окупљање дипломата
Обележавање 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату
Нерадни дан - 11. новембар 2019. године
Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Јерменије, носиоце обичних пасоша
Комеморација српским војницима у Гардерену
КАНДИДАТУРА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА РЕИЗБОР У ИЗВРШНИ САВЕТ УНЕСКА
Одлуке о суфинансирању пројеката
Крос РТС у Ротердаму
Међународни сајам робних марки "PLMA 2019"
Радно време Амбасаде током предстојећих празника
Обележавање 20 година од почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије
КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКAТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ
Генерални директор OPCW у Амбасади Републике Србије
Окупљање дипломата
Дан државности Републике Србије - радно време Амбасаде
Састанак са председником Механизма за међународне кривичне трибунале
Kоординацијa Источно-европске регионалне групе држава чланица Римског статута
Десета конференција српске медицинске дијаспоре
Међународни дан сећања на жртве Холокауста
Конкурс Министарства културе и информисања
Конкурс Министарства културе и информисања
Радно време Амбасаде за време празника
Завршни састанак Источноевропске регионалне групе држава чланица Римског статута у 2018. години
Састанак са генералним секретаром Хашке конференције за међународно приватно право
17. заседањe Скупштине држава чланица Римског статута
Радно време Амбасаде за време празника
Споразум о очувању афричко-евроазијских миграторних птица водених станишта
Концерт Дивне Љубојевић у Хагу
Шести састанак Источноевропске регионалне групе држава чланица Римског статута
Обележавање 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату
Оквирни план за решавање питања несталих лица на простору бивше Југославије
Изложба “Живи базен”
Изложба „Уметнички кромпири“
Де Марне: Изложба посвећена сестри Вестерхоф која је помагала Србима у балканским ратовима и Првом светском рату
Нерадни дан у Амбасади - 12. новембар 2018. године
„Eastern Neighbors Film Festival 2018“
Обавештење о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша
Пројекција филма „Друга страна свега“ у оквиру манифестације „Дан српске кинематографије“ у Амстердаму
Комеморација српским војницима у Гардерену
Посета делегације Државног већа тужилаца и Високог савета судства Републике Србије
Састанак са генералним директором Организације за забрану хемијског оружја
Курс за младе дипломате из југоисточне Европе
Посета Амбасади аутора публикације „Српски војници умрли у Холандији 1917-1919“
Састанак Источно-европске регионалне групе држава чланица Римског статута
Састанак чланова Бироа Скупштине држава чланица Римског статута са председником Скупштине О Гон Квоном
Учешће тима студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду на такмичењима из међународног јавног права и међународног кривичног права
Међународни сајам робних марки "PLMA 2018"
Крос РТС у Ротердаму
Посета шефа Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији
Састанак са регистраром МИКТ Олуфеми Елиасом
Неформално окупљање дипломата
Посета коалиције невладиних организација „ПрЕУговор“
Оснивање српско-холандског пословног клуба
Радно време Амбасаде током празника
Други међународни фестивал фолклора
Конкурс за суфинансирање пројеката организација из дијаспоре
Први састанак Источно-европске регионалне групе држава чланица Римског статута
Састанак са представницима фирме “Companies Connected”
Посета Хагу главног правног саветника у Министарству спољних послова Републике Србије
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ПРЕВОЂЕЊА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ ДЕЛА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ У 2018. ГОДИНИ
Дан државности Републике Србије - радно време Амбасаде
Посета Хагу представника Комисије за нестала лица Владе Републике Србије
Одлука Владе Републике Србије о укидању виза за држављане Републике Суринам
Радно време Амбасаде за време празника
Посета делегације из Пирота Краљевини Холандији
Радно време Амбасаде за време празника
Међународни фестивал документарног филма у Амстердаму
Обележавање 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату
„Eastern Neighbors Film Festival 2017“
Комеморација српским војницима у Гардерену
Изложба „Art The Hague“
Безбедност на Карипским острвима
“ДАН СРПСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ” – 08.10.2017. Aмстердам
Ураган Ирма
Одлуке о укидању виза за држављане Р. Индије и И.Р. Иран, носиоце обичних пасоша
Р. Србија ратификовала Споразум о статусу и функцијама Међународне комисије за нестала лица
Обележавање 5. aвгуста - Дана сећања на прогнане и страдале Србе 90-их година.
Концерти Слободана Тркуље у Streets of the World Photo Museum, Зандам, 1. и 2. јула 2017. године
Концерти Камерног хора "ЈИП" из Утрехта, јун 2017. године
Посета Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац Хагу, потписивање Меморандума о сарадњи са Тужилаштвом Краљевине Холандије
Нерадни дани у Амбасади - 5. јун 2017. године
Крос РТС у Ротердаму, 21. мај 2017. године
Учешће тима студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду на такмичењима из међународног јавног права и међународног кривичног права
Нерадни дани у Амбасади - 25. мај 2017. године
Разговор са делегацијом Интернационалне хуманитарне организације младих дијаспоре „28. јун“
Европско издање Глобалног форума за иновације у пољопривреди, Утрехт, 9-10. мај 2017. године
Концерт Краљевског оркестра из Амстердама, извођење композиције Ђуре Живковића “Мистична Жртва”, Амстердам, 7. и 9. април 2017. године
ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНТСКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ
Нерадни дани у Амбасади - 5. мај 2017. године
Радно време Амбасаде за време првомајских празника
Нерадни дани у Амбасади - 27. април 2017. године
Радно време Амбасаде за време Ускршњих празника
ОБАВЕШТЕЊЕ О ОТВАРАЊУ БИРАЧКОГ МЕСТА ЗА ИЗБОРЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ, 02. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ
Пројекција филма “Добра жена” Мирјане Карановић на „Movies that Matter Festival“, 24. март - 01. април 2017. године
Јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе Срба у региону
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Председнички избори у Републици Србији 2. априла 2017. године - упис у бирачки списак за гласање у иностранству
Представљање туризма Србије на сајму "Fiets en Wandelbeurs 2017" у Утрехту, 11. и 12. фебруар 2017. године
Република Србија потписала Конвенцију Савета Европе о кинематографској копродукцији
15. фебруар - Дан државности Републике Србије, радно време Амбасаде
Холандска премијера филма “Зона Замфирова 2” у Амстердаму и Ротердаму
Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2017. години
Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2017. години
Радно време Амбасаде за време празника
Седма медијска конференција дијаспоре и Срба у региону
Обележавање 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату
Eastern Neighbours Film Festival 2016, Hag, 27-29. октобар и 9-13. новембар 2016
Емитовање филма о Милунки Савић на 8. Тино Принс филмском фестивалу документарног филма, Де Меерн, Холандија, 22.10.2016. године
Дан примирја у Првом светском рату, 11. новембар
„ДАН СРПСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ“ – 30.10.2016. Амстердам
Холандска премијера филма “Добра жена” и Мастерклас режисерке и прослављене глумице Мирјане Карановић у Амстердаму и Хагу
Комеморација српским војницима преминулим у Холандији у Првом светском рату, Гардерен, 1. октобар 2016. године
Посета студената Хашке академије за међународно право
Учешће делегације Р. Србије на Конференцији „Ten-Т Days 2016“, Ротердам, јун 2016
Учешће српских пијаниста Соње Лончар и Андрије Павловића на Festival Classique Den Haag, Хаг, 12. јун 2016. године
Учешће тима студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду на такмичењу у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом у Хагу
Учешће српске привреде на Међународном сајму робних марки (ПЛМА) у Амстердаму, 24-25. мај 2016. године
Посета делегације државних органа Р. Србије
Посета делегације Врховног касационог суда Републике Србије
Посета делегације Правосудне академије и Агенције за борбу против корупције
Јавни позив за доделу националних признања истакнутим представницима дијаспоре
Учешће помоћника министра спољних послова М. Јовићевић на неформалном састанку министара и државних секретара за европске послове, Амстердам, 11. априла 2016. године
Посета холандске економске делегације Републици Србији
Нерадни дани у Амбасади - 5. мај 2016. године
Радно време Амбасаде за време Ускршњих и првомајских празника
Нерадни дани у Амбасади - 27. април 2016. године
Радно време Амбасаде за време Ускршњих празника
Парламентарни избори у Републици Србији 24. априла 2016. године - упис у бирачки списак за гласање у иностранству
Пројекат „Библиотечки фондови школа српског језика и организација у дијаспори"
Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2016. години
Отворена Књига жалости у Амбасади Р. Србије у Хагу
"Celebrating Nikola Tesla - from inventions to arts and back" - Делфт, 18. фебруара 2016. године
Билатералне одбрамбене консултације између министарстава одбране Републике Србије и Краљевине Холандије, Хаг, 17. фебруар 2016. године
15. фебруар - Дан државности Републике Србије, радно време Амбасаде
Делегација Народне скупштине Републике Србије на састанку председавајућих Конференције одбора за европске послове држава чланица ЕУ
Учешће министра спољних послова Ивице Дачића на неформалном састанку министара спољних послова ЕУ у Амстердаму, 6-7. фебруара 2016. године
Учешће шефа преговарачког тима Р. Србије Тање Мишчевић на састанку Генералних директора за ЕУ земаља чланица и земаља кандидата за чланство у Европској унији
Министар Александар Вулин учествовао на састанку земаља Западнобалканске миграционе руте, Амстердам, 25. јануара 2016. године
Република Србија приступила Конвенцији о родитељској одговорности и заштити деце
Представљање туристичке понуде Републике Србије на Сајму туризма у Утрехту
Република Србија потписала Споразум о статусу и функцијама Међународне комисије за нестале особе
Састанак са премијером Холандије М. Рутеом, 09. децембар 2015. године
Радно време Амбасаде за време Божићних и новогодишњих празника
14. заседање Скупштине држава чланица Римског статутa
Посета А. Николића, државног секретара Министарства унутрашњих послова Р. Србије
Обележавање 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату
„ДАН СРПСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ“ – 08.11.2015. Амстердам
Српски филмови на “Eastern Neighbours Film Festival” - Хаг, 4-14. новембар 2015
Састанак са Сибранд ван Херсма Бумом, 26. октобар 2015. године
Учешће српских уметника на изложби “Embassy Art Exhibition”, Галерија “Patries van Dorst” у Васенару, 13-18. oктобaр 2015. године
Пројекција филма “Варвари” редитеља Ивана Икића, у биоскопу „t`Hoogt“ у Утрехту, 24. октобра 2015. године
Прикупљање хуманитарне помоћи за прихват избеглица у Републици Србији
Састанак са министром иностраних послова Краљевине Холандије Бертом Кундерсом, 7. септембрa 2015. године
Сусрет министра Дачића са министром иностраних послова Краљевине Холандије Бертом Кундерсом
Изложба српске уметнице Ана Кала у Галерији Ариана у Хагу
Kонкурс за избор хонорарних наставника за остваривање образовно-васпитног рада на српском језику у иностранству
Canto Ostinato XL Music Festival, Хаг, 13.06.2015. године
Дан српске кинематографије "HALLO SERVIË!", Амстердам, 31. мај 2015. године
Министар рударства и енергетике Александар Антић на Министарској конференцији о Међународној енергетској повељи у Хагу
Учешће српске привреде на Међународном сајму робних марки (ПЛМА) у Амстердаму, 19-20. мајa 2015. године
Нерадни дани у Амбасади - 25. мај 2015. године
Нерадни дани у Амбасади - 14. мај 2015. године
Нерадни дани у Амбасади - 1. и 5. мај 2015. године
Нерадни дани у Амбасади - 27. април 2015. године
Концерт реномираног српског клавирског ансамбла LP Duo у оквиру ToetsdesTijds Concerten, Амстердам, 26. април 2015. године
Председавајући ОЕБС Ивица Дачић учествовао је на Глобалној конференцији о сајбер простору у Хагу, 16-17. априла 2015. године
Посета Амбасади Томислава Паунковића, српског сликара који живи и ради у Немачкој, 02. априла 2015. године
Радно време Амбасаде за време Ускршњих празника
Упитник у вези са наставом српског језика у иностранству, обавештење
Посета делегације Клуба за Уједињене Нације студената Факултета политичких наука у Београду.
Посета делегације студената Лајденског универзитета са седиштем у Хагу
Нерадни дани у Амбасади
Интервју амбасадора Вица Дипломатском магазину
Саопштење Министарства спољних послова о пресуди Међународног суда правде, 03. фебруар 2015. године
Међународни филмски фестивал у Ротердаму, 21. јануар – 1. фебруар 2015. године
Радно време Амбасаде за време Божићних и новогодишњих празника
Божићни концерт у Paleiskerk, субота 20. децембар 2014. године
Проф. др Јелици Новаковић-Лопушина уручена јубиларна 10. награда за преводилаштво
Изложба уметника Милана Глозића у „Arps&Co“ у Амстердаму, 19. новембар 2014. године
Посета Амбасади представника општина из Р. Србије
Обележавање 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату
Дан примирја у Првом светском рату, 11. новембар
EASTERN NEIGHBOURS FILM FESTIVAL - Хаг, 6-14. новембар 2014
„ДАН СРПСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ“ – 26.10.2014. Амстердам
Донација намештаја Основној школи „Мића Станојловић“ из Коцељеве
Парастос српским војницима преминулим у Холандији у Првом светском рату
Прослава 30-годишњице Клуба "Наша домовина" из Венендала, 27.09.2014
"Фестивал Амбасада", 6. септембар 2014. године
ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ПРИКУПЉЕНА У ХОЛАНДИЈИ
ПРИКУПЉАЊЕ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ ЗА НАСТРАДАЛЕ У ПОПЛАВАМА ШИРОМ СРБИЈЕ
Изложба слика српског уметника Томислава Паунковића „Two of a kind”
Уметничка аукција посвећена подршци угроженима са Балкана
Усмена расправа пред Међународним судом правде
Парламентарни избори у Републици Србији - упис у бирачки списак за гласање у иностранству
Интервију амбасадора Вица Дипломатском магазину
EXIT проглашен за најбољи фестивал у 2013. години
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ МЕЂУНАРОДНЕ САРАДЊЕ ЗА 2014. ГОДИНУ
Курс српског језика
Канцеларија за сарадњу са дијаспором отвaра Сервис за брзе одговоре
Концерт Горана Бреговића у Хагу, 30. јануара 2014. године
Архива вести