| |     ћирилица | english  
Naslovna
Ulazak u Srbiju - vize

- Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 11. maja 2017. godine, usvojila Odluku o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Perua. nosioce običnih putnih isprava, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci.

Odluka je stupila na snagu 20. maja 2017. godine.

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce obicnih pasoša, koji je potpisan u Rigi, 5. novembra 2016. godine, stupio je na snagu 15. januara 2017. godine.

Na osnovu ovog sporazuma, državljani Republike Srbije i Narodne Republike Kine, nosioci običnih pasoša, mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji druge države bez vize do 30 (trideset) dana od datuma ulaska.     

- Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Moldavije o ukidanju viza za državljane dveju zemalja stupa na snagu 6. avgusta 2015. godine.
Državljani dveju zemalja, nosioci važećih biometrijskih pasoša, nemaju obavezu pribavljanja vize za ulazak, izlazak i prelaz preko teritorije, kao i za boravak na teritoriji države druge strane, u periodu do 90 dana, u okviru perioda od 6 meseci, računajući od dana prvog ulaska.

- Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 19. juna 2015. godine, usvojila Odluku o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Katara, Kuvajta, Omana i Bahreina, koja je stupila na snagu 30. juna 2015. godine. Ova odluka se ne odnosi na nosioce putnih isprava za strance i putnih listova, koji su i dalje u obavezi da pribave vizu za ulazak u Republiku Srbiju.

- Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. oktobra 2014. godine, usvojila Odluku o ulasku bez viza nosilaca stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije ili vizu Sjedinjenih Američkih Država i nosilaca stranih putnih isprava koji imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama, koja je objavljena u „Službenom glasniku RS", broj 119 od 31. oktobra 2014. godine i stupila je na snagu 8. novembra 2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Navedena odluka se ne odnosi na nosioce putnih isprava za strance, koji su i dalje u obavezi da pribave vizu za ulazak u Republiku Srbiju.

 

Ostale informacije možete naći na:

- Opšti uslovi za ulazak u Srbiju

- Uslovi za vizu

- Vizni režim

 

Informacije u vezi sa boravkom stranih državljana u Republici Srbiji na engleskom jeziku možete potražiti OVDE.

 

Dodatne informacije

Za dodatna obaveštenja se možete obratiti Konzularnom odeljenju Ambasade.


Verzija za štampu
Konzularne usluge
Konzularna nadležnost
Putne isprave
URAĐENE biometrijske putne isprave
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari