| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:30 - 12:30 часова. Долазак у Амбасаду је могућ искључиво уз претходно заказан термин путем телефона 0613554823 (заказивање се врши позивањем радним данима између 13:00 и 15:00 часова)

Празници

Адреса

Burgemeester van Karnebeeklaan 19
2585 BA Den Haag
ХОЛАНДИЈА

Телефон:  + 31 70 / 363-23-97, 363-23-93 Локација/Мапа
                 + 31 70 / 363-68-00 Конзуларна надлежност
Факс:       + 31 70 / 360-24-21 Почасни конзули
Е-mail: embassy.hague@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.thehague.mfa.gov.rs  

Конзуларно одељење - рад са странкама

Конзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Хагу ће поново почети да ради са странкама од 25. маја 2020. године. Због пандемије изазване вирусом SARS-CoV-2 биће измењен режим рада са странкама. Конзуларно одељење Амбасаде ће бити отворено за рад са странкама радним данима од 09:30 до 12:30 часова, а долазак у Амбасаду ће бити могућ само уз претходно заказан термин.

Заказивање термина доласка у Амбасаду биће могуће искључиво телефонским путем позивањем броја 0613554823. На наведени број биће могуће позвати радним данима између 13:00 и 15:00 часова.

Приликом доласка у Амбасаду потребно је да имате рукавице и маску, а улазак у зграду ће бити дозвољен искључиво особи која има заказан термин.

Молимо да будете тачни са доласцима на заказане термине, јер у случају кашњења неће бити могуће ући у просторије Амбасаде.

Република Србија као повољна дестинација за пословање и за инвестирање у истраживање и развој нових технологија

На следећем линковима можете видети информације о Републици Србији као повољној дестинацији за пословање, као и за инвестирање у истраживање и развој нових технологија:  “SERBIA – Emerging tech developing hub” и “Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде”.


 
 
 
Комеморација српским војницима у Гардерену

У суботу 3. октобра 2020. године одржан је традиционални годишњи комеморативни скуп и парастос српским војницима који су преминули у Краљевини Холандији током Првог светског рата. Комеморативни скуп је одржан код споменика који се налази на локалном гробљу у месту Гардерен.
Парастос српским војницима су служили свештеници Српске православне цркве из парохија у Најмегену и Зандаму.
У име Амбасаде Републике Србије венац на споменик су положили амбасадор Ксенија Миленковић и први саветник Бојан Кљајић.

 


Хашка конвенција о међународном остваривању издржавања деце и других чланова породица

Амбасадор Ксенија Миленковић потписала је, у име Републике Србије, 16. септембра 2020. године Хашку конвенцију о међународном остваривању издржавања деце и других чланова породица, која је сачињена у Хагу, 23 новембра 2007. године.
Церемонија потписивања је организована у Одељењу за међународне уговоре   Министарства спољних послова Краљевине Холандије, које обавља функцију депозитара. Церемонији је присуствовао и генерални секретар Хашке конференције за међународно приватно право, Кристофер Бернаскони.

 


Режим уласка српских држављана у Холандију

Држављани Републике Србије тренутно не могу да улазе у Холандију уколико немају регулисан боравак или уколико не потпадају под неки од изузетака од забране уласка у Холандију. Лицима која потпадају под изузетак од забране и која долазе из Србије није потребан негативан тест али им се саветује да буду у кућном карантину у трајању од 14 дана.
Транзит српских држављана преко аеродрома је дозвољен.
Дозвољен је улазак лицима која имају неодложну и хитну потребу да посете своје породице (неизлечива болест или у случају сахране), особама којима је потребна међународна заштита, особама које се примају из хуманитарних разлога, особама које долазе на студије и високо образованим мигрантима.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова