| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 11:00 časova

Praznici

Adresa:

Burgemeester van Karnebeeklaan 19

2585 BA HAG
HOLANDIJA

Telefon: + 31 70 / 363-23-97, 363-23-93 Lokacija/Mapa
             + 31 70 / 363-68-00 Konzularna nadležnost
Faks:     + 31 70 / 360-24-21 Počasni konzuli
Е-mail: embassy.hague@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.thehague.mfa.gov.rs  

 

04/11/2016 - OGLAS ZA PRUŽANJE USLUGA U CILJU OTUĐENJA NEPOKRETNOSTI – OTUĐENJA DIPLOMATSKE NEPOKRETNE IMOVINE U NJUJORKU (SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE), TOKIJU (JAPAN), BONU (NEMAČKA) I BERNU (ŠVAJCARSKA)


 
 
 
KONKURSI ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA KOJI SVOJIM KVALITETOM DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisala je konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore.

Konkursi će biti otvoreni u periodu od 13. marta 2019. godine do 01. aprila 2019. godine.

Sve informacije  o konkursima i proceduri prijavljivanja mogu se pronaći na linku http://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Generalni direktor OPCW u Ambasadi Republike Srbije

Ambasada Republike Srbije u Hagu je u sredu, 20. februara 2019. godine, zajedno sa Klubom za međunarodno pravo, i u koordinaciji sa Institutom Aser, organizovala razgovor sa generalnim direktorom Organizacije za zabranu hemijskog oružja, ambasadorom Fernandom Arijasom.
Tokom događaja, u kojem učestvovalo oko šezdeset predstavnika diplomatskog kora iz svih regiona, razmatrana su pitanja u vezi sa izazovima sa kojima se Organizacija suočava, kao i budući pravci njenog delovanja. Učesnici su imali priliku da u konstruktivnoj debati razmene mišljenja o nizu pitanja u vezi sa aktuelnim dešavanjima koja se reflektuju na rad Organizacije za zabranu hemijskog oružja.
Ambasada ovom prilikom želi da iskaže posebnu zahvalnost generalnom direktoru, ambasadoru Fernandu Arijesu, na iskrenom razgovoru, kao i Klubu za međunarodno pravo, za nezamenjiv doprinos u organizaciji i realizaciji događaja.

 

 


Okupljanje diplomata

Ambasada Republike Srbije u Hagu je u petak, 8. februara 2019. godine, još jednom otvorila svoja vrata za tradicionalno druženje kolega zaduženih za praćenje rada međunarodnih organizacija i pravosudnih institucija u Hagu. Neformalnom skupu je prisustvovalo oko četrdeset diplomata iz svih delova sveta, koji su svojim doprinosom i prisustvom potvrdili značaj ovakvih događaja u cilju poštovanja različitosti i razvijanja kulture dijaloga, posebno u multilateralnim forumima.
Događaj je organizovan u saradnji i uz značajnu pomoć predstavnika više evropskih, afričkih, azijskih i južno-američkih diplomatskih predstavništva u Hagu, kojima Ambasada još jednom izražava posebnu zahvalnost.
Ambasada je, u poslednje dve i po godine, organizovala više neformalnih okupljanja kolega u oblasti multilateralnih i pravnih pitanja u cilju učvršćivanja postojećih i razvijanja novih profesionalnih mreža.

                         


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova